afvallen zonder dieet met appelazijn

Appelazijn

Wat is appelazijnAppelazijn. Wat is het en hoe wordt het gemaakt?

 

 

  

Wat is Appelazijn?

Appelazijn, ook wel bekend als ciderazijn of ACV, is een azijn gemaakt van appels en wordt door veel mensen gebruikt in gerechten zoals salades. Daarnaast wordt het azijn nog voor vele andere doeleinden gebruikt:

  • Afvallen of ontgiften.
  • Om insecten op afstand te houden.
  • Als antiseptisch middel op de huid.
  • Tegen huidklachten zoals schimmels en eczeem.
  • Tegen muggenbeten.
  • Het streeploos schoonmaken van oppervlakken zoals ruiten.

Hoe wordt appelazijn gemaakt?

Appelzijn wordt gemaakt door het persen of malen van appels of appelresten. Bij de appelazijn, in de fabriek geproduceerd, worden er gist en bacteriën toegevoegd om het gistingsproces te beginnen en te versnellen. De suikers van het appelsap worden daardoor omgezet in alcohol. Er ontstaat een soort appelcider. In een 2e fermentatie/gistingsproces wordt het alcohol omgezet in zuur door azijn-zuur vormende bacteriën(acetobacter/azijnzuur bacterie).

Zelf appelazijn maken

Het is mogelijk om zelf appelazijn te maken door appelresten te malen en deze in een pot te laten gisten. Wij raden echter aan deze appelazijn nooit te drinken of te verwerken in gerechten. Wanneer u op de verkeerde manier appelazijn produceert bestaat de kans dat u schadelijke bacteriën binnen krijgt. Op deze website vindt u waar u appelazijn kunt bestellen.

Afvallen met Appelazijn

Appelazijn helpt bij het afvallen doordat het verschillende dingen doet met onze spijsvertering:

  • De zuren in appelazijn helpen bij het verteren van eiwitten uit onze voedeing. Eiwitten zijn de bouwstenen voor enkele van onze hormonen, met name het groeihormoon.Het groeihormoon helpt weer mee aan de afbraak van vetcellen in ons lichaam(en de opbouw van spieren).
  • Appelazijn stimuleert het afbraakproces van voeding in ons spijsverteringsstelsel en vermindert daarmee de tijd dat vetten in het spijsverteringskanaal blijven.
  • Appelazijn helpt om voedingsstoffen, zoals ijzer, beter vrij te laten uit je voeding. Kortgezegd draagt ijzer bij aan het opnemen van zuurstof in de cellen. Zuurstof is essentieel voor het verbranden van energie in het lichaam.
  • Appelazijn werkt vochtafdrijvend. Ook een goede vochthuishouding in je lichaam zorgt dat je makkelijker verbrand. Mensen die vocht vasthouden vallen moeilijker (vet) af.

Lees verder op afvallen met Appelazijn

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Coupon