afvallen zonder dieet met appelazijn

Citroensapkuur

Citroensapkuur

Afvallen met citroensap. Hoe werkt het en is dit heel gezond of juist heel gevaarlijk? Breekt citroenzuur vet af?

 

 

 

Het verhaal bestaat dat citroenzuur vet afbreekt. De onderbouwing daarvoor is dat er citroenextracten worden toegevoegd aan schoonmaakmiddelen, zodat deze beter ontvetten. Maar deze onderbouwing is zowel bij de schoonmaakmiddelen als in het lichaam een fabel. Toch heeft citroensap enkele gunstige effecten op uw spijsvertering en uw hongergevoel.

Citroensap drinken.

Citroenen bevatten Pectine. Pectinevezels verminderen het hongergevoel, bevorderen de stoelgang en verlagen het LDL-Cholesterol. Er zijn overigens meer soorten fruit die Pectine bevatten, zoals appels en peren. Een kopje warm water met citroensap kan goed helpen tegen een hongergevoel.
Daarnaast verhoogt citroensap het zuurgehalte in de cellen van uw lichaam. De voedingsstoffen die we binnen krijgen bepalen mede de balans van de zuurgraad in ons lichaam (PH). Een goede zuurgraad in ons lichaam zorgt voor een goed Metabolisme. Het is niet zo dat alle voedingswaren die zuur smaken zorgen voor een hogere zuurgraad. Ook kunnen sommige zoete of bittere voedingsstoffen de zuurgraad verhogen, dit staat los van wat we proeven.
Citroensap heeft een gunstige werking op de lever-enzymen en versterkt daarmee de lever. Het kan het zuurstofgehalte en het calciumgehalte in de lever herstellen. De lever is de basis voor het schoonhouden van onze darmen en beschermt ons tegen schadelijke stoffen in onze voeding. Een goed werkende lever is daarmee essentieel voor een goede spijsvertering en het afvallen.

Citroensapkuur gevaarlijk?

Het is moeilijk te zeggen of een citroensapkuur gevaarlijk is of juist gezond. Citroensap heeft veel gezonde eigenschappen, maar er kleven wel risico's aan het innemen van grotere hoeveelheden citroensap.
Het verhogen van de zuurgraad van ons lichaam door verzurende voedingsstoffen kan de balans van onze PH uit evenwicht brengen. Het is van groot belang dat de zuurtegraad in ons bloed stabiel blijft om alle organen goed te laten functioneren. Gelukkig werkt ons lichaam er zelf aan om deze zuurtegraad in stand te houden en zal dit gevaar niet zoveel vaart lopen.
Wel kan het drinken van citroenzuur gevolgen hebben voor de zuurtegraad in onze darmen en maag. Onze maag en darmen hebben van nature een hoge zuurtegraad, het eten van voedsel met een hogere zuurtegraad kan de beschermlaag van de maag en darmen uit balans halen. De gevolgen hiervan zijn buikpijn en een slechter werkend spijsverteringsstelsel.

Op het internet vindt u recepten voor het maken van een mix van citroensap met ahornsiroop ( een zoete stroop gemaakt van het sap van de Esdoorn). Er wordt aanbevolen om dit mengsel gedurende 10 dagen te drinken en er niet bij te eten! Wanneer u 10 dagen lang niet uw essentiële voedingsstoffen binnen krijgt dan kan dit gevolgen hebben voor uw energie en spijsvertering. Een sapkuur kan daarmee een averechts effect hebben.

Afvallen Citroensap

Onze conclusie is dat het afvallen met citroensap best mogelijk is mits u de citroensap met mate drinkt en alleen gebruikt ter ondersteuning van een gebalanceerd voedingspatroon . Wij raden echter aan om u voor het ontgiften, het versterken van uw immuunsysteem en het bevorderen van uw spijsvertering ook eens te kijken op onze pagina's over Appelazijn.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Coupon