afvallen zonder dieet met appelazijn

Eiwitrijke voeding

Eiwitrijke voedingDoor het eten van eiwitrijke voeding kunt u extra kilo's afvallen. U krijgt voldoende energie en bouwstoffen en verbrandt toch uw kilo's. waarom?

 

  

Energiebronnen

Om te weten waarom u afvalt door het eten van eiwitrijke voeding is het belangrijk om eerst te weten hoe het lichaam energie opslaat uit voeding en dan met name uit koolhydraten.
We halen onze energie uit 3 groepen voedingsstoffen; Koolhydraten, vetten en eiwitten/Proteïne. Met name Koolhydraten worden makkelijk opgeslagen als reservebron. Koolhydraten/suikers verhogen de bloedsuikerspiegel (glucose in het bloed) snel en geven korte tijd een voldaan gevoel. Daarna daalt de suikerspiegel in het bloed snel en komt het hongergevoel sterker terug (denk maar aan de after-dinner-dip, behoefte aan iets zoets na de maaltijd). Ons lichaam kan makkelijk suiker en koolhydraten omzetten naar energie en zal dit als eerste doen. Het hormoon Insuline zorgt ervoor dat de glucose uit ons bloed opgeslagen wordt in onze cellen als energiereserve. Het teveel aan glucose zorgt voor het opslaan van lichaamsvet.

Eiwitten uit voeding

Goede eiwitten (hoogwaardige aminozuren) zijn goede bouwstoffen voor het lichaam, bovendien helpen ze langdurig tegen het hongergevoel. De glucosespiegel stijgt minder en langzamer bij het eten van eiwitten en weinig koolhydraten. De glucosespiegel blijft bij de inname van eiwitten stabieler en het lichaam slaat minder glucose op als reserve, zoals het dat bij koolhydraten en in mindere mate bij vet wel doet.

Afvallen door eiwitrijke voeding en minder koolhydraten

Eiwitten bestaan uit veel verschillende gezonde aminozuren. Door inname van goede aminozuren krijgt het lichaam gezonde bouwstoffen binnen voor het lichaam en de spieren. Door de verlaging van de inname van Koolhydraten en suikers wordt het lichaam gedwongen haar energie uit reserves te halen. Het lichaam kan voor maximaal 3 dagen suikervoorraad aanleggen. Bij een geringe inname van koolhydraten wordt het lichaam gedwongen om haar energie na 3 dagen uit de vetreserves te gaan halen.
Hoogwaardige eiwitten zullen als eerste gebruikt worden als bouwstoffen van het lichaam en niet voor de energieopslag. Het lichaam zal daarom uw reserves blijven gebruiken als energievoorraad. Maar door de verhoging van inname van eiwitten heeft u toch geen last van het bekende hongergevoel.

Wat zijn goede eiwitten?

Eiwitten komen voor in bijna al onze voedingsmiddelen. Met name dierlijke producten zoals vlees, vis, kip, eieren en melk bevatten veel gezonde eiwitten. Maar ook plantaardige producten zoals noten en bonen bevatten veel eiwitten. Tegelijk bevatten veel van deze producten ook vetten en minder noodzakelijke zuren.

De nadelen van verhoging van eiwitten.

Het is een tijdrovend karwei om uit te zoeken welke plantaardige en dierlijke producten weinig vet en gezonde eiwitten bevatten. Het is niet verstandig om, zoals sommige diëten voorschrijven, volledig over te schakelen op dierlijke voeding en de koolhydraten volledig uit te bannen. Er zitten gevaren aan een plotselinge overschakeling op eenzijdige voeding. Een goede begeleiding is hierin gewenst.

Proteïne rijke voeding bestellen

Wilt u afvallen door een verhoging van eiwitrijke voeding dan raden wij u aan producten te gebruiken waarin voornamelijk gezonde eiwitten (aminozuren) zijn verwerkt en daarnaast koolhydraat arme producten te eten.

Eiwitrijke voeding Protislank

Eiwitrijke voeding - ProtislankProtislank is een webwinkel in Proteïnerijke voeding van hoge kwaliteit. Sinds 2008 verkoopt Protislank het proteine dieet en eiwitdieet. Het assortiment bestaat voornamelijk uit koolhydraatarme en eiwitrijke dieet producten. Met de koolhydraat-arme producten is het mogelijk om een gezonde levensstijl te handhaven of om af te vallen.

www.protislank.nl

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Coupon